ROSTFRITT VS KOLSTÅL

HÄR VISAR VI HUR DU BRÄNNER IN DITT STEKBORD IFRÅN OSS 


Val av material ?

Har du svårt att välja mellan ett stekbord i Rostfritt stål eller kolstål  ?

Detta kanske kan hjälpa dig :

ROSTFRITT STÅL : Är tåligt och släpper inte ifrån sig ämnen i din mat. Det kräver minimalt underhåll och är förmodligen bästa valet för den bekväma grillaren . Lite dyrare än kolstål men ett rostfritt stekbord / galler ifrån LEXT BBQ håller längre än din grills livslängd

KOLSTÅL : Det kräver lite kunskap , du ska aldrig tvätta det med diskmedel eller andra starka medel. Fördelen är att det har ungefär samma egenskaper som en stekpanna av gjutjärn, dvs det blir bara bättre med tiden.
Alla våra stekbord i kolstål klarar av mycket höga temperaturer . Efter varje grillning och stekbordet är kvar ute rekommenderar vi en skvätt olja över stekbordet  för att undvika ytrost . 

OBS. UTSÄTT ALDRIG STÅLET FÖR SNABBA TEMPERATURFÖRÄNDRINGAR DÅ DET KAN ORSAKA SKEVHET DÅ. 
 

Skötselråd av ditt stekbord

Enklaste och bästa sättet att få stekbordet rent är att helt enkelt att bränna bort gammal smuts varje gång du startar upp glöden på nytt. Använd gärna vanlig rapsolja el matolja efter varje grillning för att minska ytrost. Gör så här:

# Få igång en bra glödbädd.

# Lägg på stekbordet precis så som det ser ut från din senaste grillning.

# Ge det hela lite tid, låt stekbordet bli ordentligt hett så att smutsen förkolnar.

# Skrapa bort smuts som eventuellt inte lossnar med en stål skrapa ( till rostfria hällar används endast RF stål skrapa) eller en bra stålborste.

# Släng på en skvätt valfri  olja .

# Sedan sätt igång och grilla med din nya stekhäll ifrån LEXT BBQ